zondag 31 juli 2011

VN voert felle campagne om Joodse historie Jeruzalem uit te wissen

In de oude 'stad van David' is een maquette te bewonderen die laat zien hoe Jeruzalem er tijdens de periode van de eerste Tempel uitzag.

De wetenschappelijke en culturele afdeling van de Verenigde Naties, UNESCO, voert een felle, inquisitie-achtige campagne om de duizenden jaren oude joodse historie in de stad Jeruzalem te ontkennen en zelfs compleet uit te wissen. Zo eist de UNESCO onder druk van het machtige Arabische / moslimblok dat Israël onmiddellijk stopt met alle archeologische activiteiten in de Oude Stad van Jeruzalem, omdat hierdoor telkens nieuw bewijs voor de Bijbelse geschiedschrijving boven tafel -of beter gezegd: boven de grond- komt. Het besluit, dat door consensus ook door de Westerse leden van de UNESCO werd ondersteund, is het zoveelste antisemitische initiatief van de VN, wiens primaire doel het lijkt het bestaan van de joodse staat onmogelijk te maken.

In 2009 gaf de UNESCO Jeruzalem de titel van 'hoofdstad van de Arabische cultuur'(!) en werkte de VN organisatie nauw samen met de Palestijnse Autoriteit en belangrijke Arabische vertegenwoordigers bij het protesteren tegen de 'Israëlische bezetting van het heilige Jeruzalem'. Andere steden die dezelfde titel kregen waren Algiers, Damascus, Cairo, Tunis, Amman, Beiroet en Khartoum.

Zolang de wereld blijft geloven in de in de Bijbel gepresenteerde feiten en daarmee in de onlosmakelijke band tussen het joodse volk en het land Israël, is het voor de Arabieren lastig om op overtuigende wijze duidelijk te maken dat Israël een bezettingsmacht is. De UNESCO helpt de Arabieren en moslims een handje door deze joodse historie in het Midden Oosten als onbetekenend af te schilderen. De joodse wortels in Israël voeren terug tot 4000 jaar geleden, maar de UNESCO probeert het te ontkennen.

UNESCO werkt nauw samen met Islamitische Conferentie
Vooral koning David maakte van Jeruzalem een joodse hoofdstad bij uitstek, een stad die zelfs in tijden van zware vervolging nooit totaal verlaten werd door de joden. De 'stad van David' archeologische vindplaats is daarom een belangrijk doelwit van de UNESCO, juist omdat hier Bijbelse artefacten, oude graven en koninklijke zegels worden gevonden. De UNESCO behandelt de Israëlische archeologen echter als nationalistische marionetten.

Dat komt mede omdat de UNESCO de afgelopen jaren is gaan samenwerken met de ISESCO, de culturele afdeling van de Organisatie van de Islamitische Conferentie. De ISESCO verspreidt de leugenpropaganda dat de Bijbelse historie en de joodse tempels zijn verzonnen, dat joodse monumenten eigenlijk islamitische schatten zijn die door de 'Zionisten' zijn gestolen en dat de Israëlische archeologische opgravingen 'criminele activiteiten' tegen de moslims zijn.

De UNESCO gaat zo ver in het steunen van de moslimlanden dat de Joden enkel nog als 'bezettende kolonisten' worden weggezet - en dat terwijl het juist de moslims zijn die in de zevende eeuw het land zijn binnengevallen en hebben uitgeplunderd. Maar plotseling zijn de moslims de afstammelingen van de inheemse 'Kanaänieten', een volkomen ongefundeerde claim die door geen enkele niet-islamitische historicus wordt onderschreven.

Joodse heilige plaatsen als islamitisch verklaard
In 2010 besloot de UNESCO dat zowel het graf van Rachel als dat van de Aartsvaders in Hebron -overduidelijk Bijbelse figuren- 'moslim moskeeën' zijn. Er volgde geen enkel protest uit het Westen. De UNESCO negeert het feit dat in Hebron ook het graf van de allereerste richter, Otniel Ben Kenaz, ligt, alsmede de graven van de generaals en vertrouwelingen van koning Saul en koning David en de graven van Ruth en Jesse, Davids overgrootmoeder en zijn vader. Geen enkel woord van de UNESCO over het feit dat Rachel, de vrouw van Jacob en de gezegende moeder der joden, unaniem wordt gezien als één van de belangrijkste vrouwen uit de Bijbel.

Tijdens de Tweede Intifada in het jaar 2000 veroordeelde de UNESCO Israël voor 'de verwoesting en beschadiging van het culturele erfgoed in de Palestijnse gebieden', dat 'een misdaad tegen het gemeenschappelijke culturele erfgoed van de mensheid' zou zijn. Daarentegen bleef de UNESCO muisstil toen een groep Palestijns tuig het graf van Jozef, een belangrijke joodse heilige plaats, vernielde, en op die plek een moskee neerzette.

Palestijnse terroristen vielen ook het graf van Rachel aan. 41 dagen lang konden joden het graf niet bezoeken, maar de UNESCO sprak er geen enkele veroordeling over uit. Recent werden er tientallen joodse graven op de Olijfberg vernield. Het was de zoveelste keer dat de Palestijnsen een aanval pleegden op de oudste begraafplaats van het judaïsme, waar joden als sinds Bijbelse tijden worden begraven. En de UNESCO? Die bleef opnieuw zwijgen als het graf.

Talloze anti-joodse besluiten
De UNESCO gaat prat op een lange lijst besluiten waarin de joodse staat wordt geboycot en geïsoleerd. Op 7 november 1974 besloot de UNESCO om Israël alle hulp op het gebied van onderwijs, wetenschap en cultuur te onthouden vanwege de veronderstelde verandering van het historische karakter van Jeruzalem. Op 20 november werd Israël vervolgens uit de Europese regionale groep gestoten, een anti-Joods besluit dat pas in 1978 werd teruggedraaid nadat de VS als protest dreigde om zijn bijdrage van $ 40 miljoen aan de UNESCO stop te zetten.

Maar de oorlog van de UNESCO tegen Israël ging gewoon door en werd zo erg, dat de VS, Groot Brittannië en enkele andere Westerse landen in 1984 besloten de organisatie te verlaten. In 1989 verklaarde de UNESCO onverstoord dat de Israëlische 'bezetting van Jeruzalem' door middel van 'bemoeienissen, vernielingen en veranderingen' de heilige stad vernietigde. De toenmalige burgemeester van Jeruzalem, Teddy Kollek, sprak daarop openlijk zijn 'intense walging' over de UNESCO uit.

In 1990 viel de UNESCO opnieuw Israël aan vanwege de 'onherstelbare veranderingen' aan Jeruzalems architectonische erfgoed en de teloorgang van de schoonheid van de stad. Toenmalig UNESCO directeur Frederico Mayor boycotte in 1993 een wetenschappelijke conferentie in Jeruzalem, ondanks de buitengewone en onomstreden wetenschappelijke prestaties van Israël. Zo produceert de joodse staat per inwoner het hoogste aantal wetenschappelijke publicaties en heeft het de meeste musea per inwoner ter wereld.

Palestijnse misdaden genegeerd
In 1996 organiseerde de UNESCO op zijn hoofdkwartier in Parijs een symposium over Jeruzalem. Niet één joodse of Israëlische groep werd daarvoor uitgenodigd. En toen een UNESCO delegatie in 1998 Jeruzalem bezocht, weigerden ze Israëlische officials te ontvangen. Ook heeft de VN organisatie in het verleden opgeroepen tot financiële sancties tegen Israël en heeft het honderden resoluties aangenomen waarin de Israëlische activiteiten in Judea en Samaria -het Bijbelse hartland van het joodse volk- worden bekritiseerd.

In de 'Cairo Verklaring voor het Behoud van Jeruzalems Antiquiteiten' van 2001 beschuldigde UNESCO Israël er valselijk van de islamitische antiquiteiten op de Tempelberg en in de Oude Stad te vernietigen. Dit was een weinig verhulde poging om de aandacht af te leiden van de Palestijnse misdaden tegen de archeologische opgravingen en historische gebouwen in de Israëlische hoofdstad. Tijdens de 50e verjaardag van de VN weigerde de UNESCO in een resolutie over de Tweede Wereldoorlog ook maar één woord te wijden aan de Holocaust, ondanks het verzoek van Israël om melding te maken van de massale genocide op (minstens) 6 miljoen joden door de Nazi's.

Joodse geleerde postuum 'bekeerd' tot de islam
De UNESCO neemt steeds krankzinnigere maatregelen omdat de joodse staat ondanks alle aanvallen nog steeds op zijn eigen plek bestaat. Zo gaf de organisatie de joodse arts en theoloog Maimonides -Rabbi Moshe Ben Maimon- plotseling een islamitische naam: Moussa ben Maimoun, waarmee de Rabbi door de geschiedvervalsers van de VN postuum tot de islam werd 'bekeerd'! (Over 50 jaar gebeurt hier hoogstwaarschijnlijk hetzelfde en zal Willem van Oranje als vrome moslim in de geschiedenisboekjes worden beschreven - X.)

Tijdens de Middeleeuwen nam de Franse inquisitie de boeken van Maimonides in beslag en werden deze verbrand. Nu, vanaf de elegante Parijse boulevards, volgen de moderne inquisiteurs van de UNESCO hetzelfde verschrikkelijke pad en proberen ze uit alle macht de geschiedenis, de wereld en vooral het land Israël permanent Judenrein te maken.

Bovenstaand artikel is afkomstig van  www.xandernieuws.punt.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten