dinsdag 19 juli 2011

Onverdoofde seculiere slacht

Onverdoofde seculiere slacht

Woensdag 13 juli stond op de voorpagina van het ND een artikel inzake het dragen van religieuze symbolen door agenten.
De rode draad wordt zichtbaar: religie moet achter de voordeur en moet verdwijnen uit het publieke domein.
Al enige tijd is een proces in de Nederlandse samenleving en in de politiek gaande, dat er voor zorgt dat religieuzen steeds minder hun zelf mogen zijn in de samenleving en hier voor mogen uitkomen.

Partijen die in het verleden nadrukkelijk gevochten hebben voor de rechten van homo's, ontzeggen nu het recht op wie je zijn wilt aan religieuzen.

"De politie is er voor iedereen en dan is het onwenselijk dat aan agenten is te zien welk geloof of overtuiging zij aanhangen", meldt de nieuwe gedragscode van de politie. Een bijzondere redenering uiteraard, want het niet geloven is net zo goed een levensovertuiging, maar die hoef je niet te verstoppen. De vrijheid van meningsuiting wordt hier drastisch ingeperkt.

Een ambtenaar die weigert homo's te trouwen kan zijn baan verliezen. Maar hoe groot is het probleem ? In de tijd dat Job Cohen burgemeester was van Amsterdam was hij van mening dat dit geen enkel probleem was, want er zijn genoeg andere ambtenaren die hier geen probleem mee hebben, dus even van dienst ruilen en het probleem is opgelost. Moet hier de vrijheid van meningsuiting en het leven volgens je geloofsovertuiging voor wijken ?

De keuzevrijheid van het bijzonderonderwijs om docenten aan te nemen die ten volle de grondslag ondersteunen en hiernaar willen leven wil men inperken. De docent die dit niet ten volle onderschrijft of hier naar wil leven, heeft toch de keuze vrijheid om te solliciteren bij een andere school ? Die vrijheid is er toch ook ? Nee, ook hier wordt onder de noemer van politieke correctheid en een neutrale overheid een niet neutrale breuk geforceerd, want aan het bijzonderonderwijs wordt de wil opgelegd van de seculiere meerderheid.

Vervolgens hebben we recent alle ophef gehad over de rituele slacht. Waar het bij de Joodse slacht om slechts een paar duizend dieren gaat per jaar, wordt er bij een paar honderd miljoen dieren een pin in de kop geschoten die hun leven lang in erbarmelijke omstandigheden in megastallen worden vet gemest. Of verdoofd ritueel slachten nu wel of geen optie is, het feit dat hier ook weer religieuzen getroffen worden in hun vrijheid, en dat godsdienstvrijheid ondergeschikt wordt gemaakt aan dierenwelzijn, is te bizar voor woorden.  Weinigen die zich daar druk om maken. Nee, omwille van het politieke gewin, zal ten koste van religieuze minderheden, hun vrijheden moeten worden ingeperkt. Marianne Thieme is nota bene lid van de Zevende dag adventisten, die de Joodse spijswetten dienen na te leven.

Ik krijg zo langzamerhand het gevoel dat we ongemerkt het slachthuis worden ingedreven van de seculiere meerderheid en dat we op het punt staan onverdoofd seculier geslacht te worden.
Straks krijgen we hier een variant op de Arabische lente en ook een verschuiving van politiek naar religieus fundamentalisme, maar dan wel die van de seculiere religie, want dat  is op zijn minst ook een overtuiging en minstens net zo onverdraagzaam als waarvan ze veel religieuze groeperingen van beschuldigen.

Echte democratie is daar waar de meerderheid de minderheid respecteert !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten