vrijdag 30 november 2012

Palestijnen hebben een eigen staat verdiend


Palestijnen hebben een eigen staat verdiend.

Donderdag 29 november heeft de VN terecht met een overgrote meerderheid gestemd voor opwaardering van het Palestijns lidmaatschap van de VN. Grote klasse. Daar is de Palestijnse bevolking ook hard aan toe en verdient dit meer dan ooit. 
Na alle "toenaderingsgeschenken" die de afgelopen weken door de Palestijnen getracht zijn af te leveren in Israël, is de Israëlische ondankbaarheid de druppel die mijn emmer heeft doen overlopen.


Ik heb er nog eens goed over nagedacht.

Samengevat komt het hier op neer:

1.     De Palestijnse bevolking heeft recht op een eigen staat, omdat zij 65 jaar lang, vanaf de eerste dag in haar bestaansrecht, zijn aangevallen en niet zijn erkend door Israël. De Arabieren, nu Palestijnen, hebben met man en macht geprobeerd om met de omliggende landen Israël in het zadel te helpen en alle noodzakelijke ondersteuning te geven. Helaas heeft Israël dit keer op keer hoogmoedig afgewezen. En zie, Israël is nu in democratisch opzicht een vreemde eend in de regio. Eigen schuld.
2.     De Palestijnse bevolking heeft recht op een staat omdat zij aantoonbaar, zoals de VN in haar regels heeft bepaald, voor opwaardering van het VN lidmaatschap in aanmerking komt omdat ze duidelijke grenzen heeft, een stabiele eenduidige regering en een macht die in staat is de orde te bewaken. De samenwerking tussen de verschillende vredelievende fracties in Palestina is een voorbeeld voor en een sieraad in de wereld.
3.     De Palestijnse bevolking heeft recht op een eigen staat, omdat door vrije verkiezingen lieden aan de macht zijn gekomen die openlijk, en niet in het geniep, politieke opponenten volgens goed Westers en democratisch gebruik, achter de brommer voortslepen door de straten. Zo maak je tenminste goed duidelijk met wie je een meningsverschil hebt. Geen achterkamertjes politiek.
4.     De Palestijnse bevolking heeft recht op een eigen staat, omdat haar leiders hebben aangetoond perfect om te kunnen gaan met verscheidenheid. Als het nodig is creëer je een soort van autonome gebieden. Gewoon, vriendelijk naar elkaar, elkaar respecterend, conflict mijdend.
5.     De Palestijnse bevolking heeft recht op een eigen staat, omdat haar leiders er alles aan doen om de banden aan te halen met de vrije democratische wereld in plaats van met bizarre regimes zoals Iran, Libanon, Egypte, Syrië etc. Welnee, een Arabische lente in Palestina zal nooit plaatsvinden door de perfecte levensomstandigheden die gecreëerd zijn door de leiders.
6.     De Palestijnse bevolking heeft recht op een eigen staat omdat voor de Palestijnse bevolking vrijheid van meningsuiting gewaarborgd is. Kritiek op het regeringsapparaat, ook al is die niet altijd opbouwend, wordt geduld en kan vrij geuit worden in de publieke ruimte, kranten, social media etc.
7.     De Palestijnse bevolking heeft recht op een eigen staat, omdat iedereen kan zijn wie hij of zij wil. Of je nu Christen bent, Homo, Jood, Moslim, wat dan ook, alles kan, alles mag, alles in vrijheid.
8.     De Palestijnse bevolking heeft recht op een eigen staat, omdat men een grote afkeer heeft van geweld. Straten worden vernoemd naar alle Nobelprijs winnaars voor de Vrede. Aan goede intenties geen gebrek.
9.     De Palestijnse bevolking heeft recht op een eigen staat, omdat zij de speelgoed industrie een enorme boost geeft door de aanschaf van allerlei speelgoed raketjes en ander materiaal, om de jeugd vooral maar te leren hoe pijnlijk en nodeloos het geweld is in de landen om hen heen. Nee, afkeer van geweld giet je met de paplepel in.
10. De Palestijnse bevolking heeft recht op een eigen staat, omdat ze de Joden attenderen op de “geschiedenis” van het land Palestina en de meer dan 3.000 jaar durende afwezigheid van het Joodse volk in Palestina. Geen psychiater kan hier tegen op. Gewoon recht door zee, of liever het Joodse volk in zee. Water is tenslotte een van de primaire levensbehoefte.
11. De Palestijnse bevolking heeft recht op een eigen staat, omdat hun leiders zo goed zijn het Christendom terug te brengen naar de wortels. Niks een Joodse Messias, Jezus was een Palestijn. Herijking, dat is wat het Christendom in die zin nodig heeft en dat nu ondersteund wordt door deze Palestijnse visie.


Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ongekend dat het Palestijnse volk, waarvan de vroege leiders al zo lang overleden zijn dat ik mij de namen van de laatste 3 leiders van een Souvereine Palestijnse staat niet meer kan herinneren, nog steeds die staat niet hebben waar ze zo recht op hebben.
Zodra zij hun staat hebben en Israël de blokkade van bouwmaterialen heeft stopgezet, kunnen de Palestijnen musea gaan bouwen, waarin de geschiedenis van het Palestijnse volk bijeengebracht kan worden.

Ik doe dan ook een oproep aan alle verzamelaars om beelden, munten, boekrollen, landkaarten, postzegels, stempels, kleding etc uit de vroege geschiedenis van dit prachtige volk te verzamelen en beschikbaar te stellen aan de toekomstige Palestijnse Regering van nationale trots.

Het zal me een museum worden..... lege schappen, vitrinekasten en kale muren, gefinancierd door de internationale gemeenschap. 

7 opmerkingen:

  1. Hoe schrijnend waren de beelden op het NOS-journaal. Een "Palestijn" die hoopt dat dit besluit van de VN alle Palestijnen zal verenigen zodat ze gezamenlijk Israël kunnen vernietigen. Het doel van de Palestijnse staat is blijkbaar de vernietiging van Israël. Schrijnend dat de VN dit steunt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je maakt er echt wel een karikatuur van. Enkele voorbeelden (ik ga het hele ding niet weerleggen):

    1. De Arabieren, nu Palestijnen, hebben met man en macht geprobeerd om met de omliggende landen Israel in het zadel te helpen en alle noodzakelijke ondersteuning te geven. Helaas heeft Israel dit keer op keer hoogmoedig afgewezen.

    Onzin. Meteen nadat de VN het Verdeelplan aannam (een Joodse naast een Arabische staat, Res. 181), werd het plan verworpen door de Arabieren en begon een aanvalsoffensief dat zal duren tot april 1949. DE Arabieren trachten sinds nov 1947 er alles aan om Israël UIT het zadel te lichten. Ze zullen dat proberen in 1956, 1967, 1973, de 2 Libanonoorlogen en 2 Intifada's.

    2. "omdat ze duidelijke grenzen hebben, een stabiele eenduidige regering en een macht die in staat is de orde te bewaken."

    Dat is nu net het probleem: de grenzen zijn nooit vastgelegd en ca 850.000 Israëliërs leven voorbij de Groene Lijn. Bovendien zijn er 2 Palestijnse factie, Hamas in Gaza en Al Fatah op de West Bank die elkaar voortdurend naar het leven staan. Gisteren zei Lieberman nog over het vredesproces: "“Wij zijn bereid om vorderingen te willen maken, maar wij weten niet wie de Palestijnen in feite vertegenwoordigen, Hamas of Al Fatah.”

    Enfin, ik weet niet wat jouw bronnen zijn, maar dit is echt te gek en getuigt van bitter weinig actuele kennis van het conflict.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. is het kwartje nog niet gevallen?

      Verwijderen
    2. Pfft, ik denk dat deze blog simpelweg een slechte 1 aprilgrap is. Dat is het beste wat ik ervan kan zeggen.

      Verwijderen
  3. LOL ik kom niet meer bij van het lachen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb intussen begrepen dat dit artikel satirisch bedoeld is. Het is misschien handig om dat er de volgende keer ergens bij te vermelden. Want uit niets kan ik opmaken dat dit als humor bedoeld werd.

    Ik kan er overigens helemaal niet om lachen (nog steeds niet), want voor mezelf is de Israëlisch-Palestijnse kwestie een bloedserieuze zaak. Maar goed, het kan aan mij liggen, ik lach met andere dingen.

    Sjaloom

    BeantwoordenVerwijderen