dinsdag 19 juli 2011

Wist u dat ? 30-feiten op een rij !

Wist u dat:

  1. Het Joodse volk al meer dan 3.500 jaar lang verbonden is met het land Israël ?
  2. Jeruzalem nooit hoofdstad is geweest van enig ander volk dan van de Joden ?
  3. Jeruzalem als woord meer dan 900 keer voor komt in de bijbel ?
  4. Jeruzalem niet 1 keer wordt genoemd in de koran ?
  5. De staat Israël niet is opgericht als gevolg van de WOII, maar dat deze oorlog de oprichting hoogstens heeft versneld ?
  6. De Joden al in de 19de eeuw land opkochten ?
  7. Theodoor Herzl in de 19de eeuw een Joodse leider was van het Zionistische streven naar een eigen staat als gevolg van o.a. antisemitisme in de 19de eeuw.
  8. Er naast honderduizenden Palestijnse vluchtelingen rond 1948 er minstens net zoveel Joodse inwoners in Arabische landen gedwongen werden om te vluchten en hierbij alles te moeten achterlaten ?
  9. Er in iedere oorlog vluchtelingen ontstaan als gevolg van geweld, maar dat veel Palestijnen al gevlucht waren voordat er geweld was omdat Arabische leiders daartoe opriepen in afwachting van hun verwachtte glorieuze overwinning ?
  10. Recht op terugkeer van Joodse vluchtelingen nooit ter sprake komt maar ook niet mogelijk is door de inmense haat in de Arabische wereld t.a.v. Joden ?
  11. Er nooit een Palestijns volk heeft bestaan of een arabische staat Palestina ?
  12. Het oorspronkelijke Britse Mandaatgebied verdeeld zou worden in een Joodse staat en een Arabische staat, het huidige Jordanië, bedoeld voor alle Arabische inwoners van het voormalige mandaatgebied ?
  13. Het omliggende Arabisch grondgebied ongeveer 640 keer groter is dan de Joodse staat ?
  14. Deze oorspronkelijke Arabische mede-bewoners, want ook Joden zijn altijd blijven wonen in dat gebied, gebruikt werden / worden door Arabische staten om Israël te delegitimeren ?
  15. Pas na de zesdaagse oorlog van 1967 er sprake is van een streven naar een Palestijnse staat en er sprake is van een Palestijns volk ?
  16. De voormalige arabische bewoners en ronddtrekkende stammen, die zich sinds 1967 Palestijnen noemen, niet geaccepteerd worden door landen als Libanon, Syrie, Jordanie, Egypte,...hun broeders! en tweederangsburgers in deze landen zijn met minder rechten dan de andere inwoners ?
  17. Israël door de internationale gemeenschap gedwongen wordt vrede te sluiten met een zeer verdeeld Palestijns leiderschap, maar dat dit totale leiderschap tegen een Joodse staat op voormalig Islamitisch grondgebied is ? Dar al-Harb ! Land-van-oorlog !
  18. Het volgens goed Islamitisch gebruik, naar het voorbeeld van Mohammed, mogelijk is een tijdelijke schijnvrede te sluiten met niet-moslims, om uit deze wapenstilstand sterker naar voren te komen om alsnog de vijand te verslaan ? Deze schijnvrede / wapenstilstand wordt Hudna/Hoedna genoemd.
  19. Arafat een dag na de Oslo-akkoorden in 1993 dit akkoord in het Arabisch verdedigde met een verwijzing naar deze Hoedna ?
  20. Heel vaak de Arabische Leiders iets anders zeggen in het Engels voor de internationale pers, dan in het Arabisch tegen hun eigen volk ?
  21. Arabische leiders stelselmatig Israël in discrediet trachten te brengen om de aandacht af te leiden van hun eigen interne "problemen", zijnde onderdrukking, uitbuiting van hun eigen inwoners ?
  22. De Arabische lente een gevaarlijke ontwikkeling is voor Israël, omdat mogelijk politieke extremistische machthebbers in omliggende landen worden ingeruild voor religieuze extremistische machthebbers ? Hamas in Gaza, Hezbollah in Libanon, Moslimbroederschap in Egypte, Syrie ?, Jordanie?
  23. Iran binnenkort over nucleaire mogelijkheden beschikt ?
  24. Israël de enige echte democratie is in het Midden-Oosten, met een onafhankelijke rechtspraak ?
  25. Israël het enige land is dat niet deel mag nemen aan de VN-Mensenrechtenraad ?
  26. Meer dan een kwart van de resoluties van deze raad tegen Israël zijn gericht ?
  27. Deze raad maar 1 vast agendapunt heeft: de "bezette" Palestijnse gebieden ?
  28. Er in deze raad niet of nauwelijks aandacht is voor de mensenrechten van inwoners van Zimbabwe, Darfur, Congo, Noord-Korea, Iran en die van vele andere dictatoriale landen en probleemgebieden ?
  29. U blij mag zijn indien u in het vrije westen woont, zonder omringd te worden door totalitaire, dictatoriale, onderdrukkende en haatdragende regimes ?
  30. Israël door onjuiste, onvolledige en eenzijdige informatie langzamerhand een paria in de wereld wordt, steeds meer alleen komt te staan en uw openlijke steun nodig heeft ?
Bidt alstublieft dat God zijn eerstgeboren zoon zegent en behoedt en beschermt in deze moeilijke en bijzondere tijden. Bidt voor de Vrede vanuit Jeruzalem, tot zegen van alle volken. Maranatha !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten