maandag 18 juli 2011

Welkom op deze Pro-Israël blog


Waarom deze blog ?

Deze blog is bedoeld om belangstellenden te informeren aangaande Israël, in historisch, actueel en toekomstig perspectief.

Israël, een ministaat, 151ste op de lijst met landen ingedeeld naar de grootte van het oppervlak, is bijna dagelijks in het nieuws en lijkt wel centraal te staan in deze wereld. Verreweg de meeste (niet-bindende) resoluties in de VN zijn tegen Israël genomen. Daarom heb ik ook voor het logo gekozen op deze site: Israël in de schijnwerpers, de hele wereld kijkt mee.

Sinds haar oprichting op 14 mei 1948, is Israël een staat die dagelijks vecht voor overleving, te midden van een wereld die steeds vijandiger staat tegenover Israël.

Israël wordt omringd door Arabisch/Islamitische landen, die geen Joodse staat in hun midden accepteren.
Maar ook andere landen, in toenemende maten ook Europese landen, staan steeds kritischer tegenover de staat Israël.

Sinds 1967, na de 6-daagse oorlog, is er een actief streven van de arabische bevolking in het land Israël, naar een eigen Palestijnse staat. Dit streven dreigt naar een climax te lopen, nu het Palestijns leiderschap voornemens is eenzijdig een staat uit te roepen en een lidmaatschap wil aanvragen bij de Verenigde Naties.

Ook veel Christenen steunen dit streven. Vaak, dus niet altijd, zijn dit Christenen die een moderne variant op de vervangingstheologie aanhangen, namelijk de vervullingstheologie.

Deze blog zal allerlei actuele thema's behandelen en standpunten toelichten vanuit Internationaal rechtelijk, juridisch en theologisch perspectief.

Israël als land en volk heeft u en mijn steun hard nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten