zaterdag 29 september 2012

Veel christenen zijn als Bileam zonder ezelin !


Veel christenen zijn als Bileam zonder ezelin:  Numeri 22-24



De klok tikt ongenadig door. Het is reeds vijf voor 12 en nog steeds bestaat er binnen een grote groep Christenen een ernstige mate van onwetendheid over de achtergronden van het Israëlisch – Palestijns Arabisch Islamitisch Conflict. Vele wensen zich hierin ook niet of nauwelijks te verdiepen. 

Terwijl de spanningen met Iran per dag toenemen nu de dreiging van een Iraanse kernbom steeds realistischer wordt en daarmee ook een noodzakelijke preventieve aanval van Israël uitlokt, neemt echter, ook onder Christenen,  de afkeer tegen Israël toe en komen Israël als land en de Joden als volk steeds meer alleen te staan.


Wat leert de bijbel ons ? God kiest een land en een eigen volk ! In Lev 25:23 zegt God dat het land van Hem is.

23 Land mag nooit verkocht worden, alleen verpand, want het land behoort mij toe en jullie zijn slechts vreemdelingen die bij mij te gast zijn.


In Ezechiël 36 toont God zijn plan voor het Heilige Land. Het Joodse volk zal weer wonen in de bergen van Israël . In vs 22 geeft hij expliciet aan dat hij dit doet om Zijn Heerlijke Naam.

"Zeg daarom tegen het volk van Israël: “Dit zegt God, de HEER: Ik zal ingrijpen, volk van Israël – niet omwille van jou, maar omwille van mijn heilige naam, die je hebt ontwijd bij de volken waar je gekomen bent!"

Om dit te kunnen begrijpen moeten we terug naar de uittocht van het volk uit Egypte en het verhaal van de 10 plagen. God liet dit geschiedden om de volkeren zijn macht te tonen (Exodus 32:12).
Ook nu hanteert God dezelfde methodiek. God brengt Israël  opnieuw in het beloofde land om zijn grote kracht te tonen, door op wonderbaarlijke wijze de jonge staat Israël  te laten overleven gedurende verschillende oorlogen sinds 14 mei 1948 !

De terugkeer naar het beloofde land is geen beloning voor goed gedrag van het Joodse volk, maar door de wonderen die door God zijn geleid, toont God zijn macht en trouw aan zijn eeuwige en onberouwelijke beloften. Israël zal het land bezitten, omdat het de wil van God is ! Ongeveer 60 keer staat in Ezechiël vermeld dat dit alles geschied “Opdat zij zullen weten dat ik de Here ben “. De God van Israël , dus ook onze God, heeft zijn bestaan en macht in het verleden bewezen door zijn handelen met Zijn volk Israël, door de geschiedenis heen en tot op de dag van vandaag.  God vervult zijn beloften gedaan aan het Joodse volk. Deze beloften zijn door de bijbel openbaar voor de gehele wereld! 

Deze boodschap moet nadrukkelijk en standvastig uitgedragen worden binnen de kerken, omdat deze boodschap het woord van God zelf is ! De islamitische volken kennen echter de bijbel niet. Ze weten dan ook niet dat zij met hun anti- Israël houding tegen God ingaan, hem pijn doen, tegen God zondigen. We kunnen hun dan ook nauwelijks veroordelen voor hun houding, maar we moeten hen zeker niet aansporen om tegen het plan van God in te gaan.
Wat het echter lastig maakt voor moslims is dat de terugkeer van het Joodse volk in het land Israël  de waarheid van de koran ondermijnt.

Echter, ondanks de wonderbaarlijke overleving van de staat Israël  te midden van vijandige volken er omheen, weigeren de Islamitische leiders de macht en kracht van de God van Israël te erkennen en daarmee de landbelofte aan Israël te accepteren. Ook dit is voorzegt in de bijbel, Ezechiël 35:13 “Ja, gij hebt een hoge toon tegen mij aangeslagen en grote woorden tegen mij opeengestapeld. Ik heb het wel gehoord”

Als Gods gaven en uitverkiezing echter herroepen kunnen worden, wat zou God er dan van kunnen weerhouden om ook niet de kerk de rug toe te keren ? Waar kunnen wij onze zekerheid dan vandaan halen? Als wij Israël loslaten, Zijn volk, waarom zou God ons dan niet loslaten ?
God brengt Israël  terug om te bewijzen dat hij Heer is. (Ezechiël 36: 23-24).

23 Ik zal mijn grote naam, die door jullie bij die volken is ontwijd, weer aanzien verschaffen. Die volken zullen beseffen dat ik de HEER ben – spreekt God, de HEER. Ik zal ze laten zien dat ik heilig ben; 24 ik leid jullie weg bij die volken, ik breng jullie bijeen uit die landen en laat je naar je eigen land terugkeren.

Een tweestaten-oplossing, Oost-Jeruzalem weggeven, waarin de Oude stad en het Tempelplein zich bevinden, druist in tegen Gods plan. 
Goed bedoelende christenen zonder zicht op Gods plan met Israël , zijn land en volk, moedigen Palestijnen aan het land Israël  te claimen en daarmee te zondigen tegen God !

God geeft ons echter een leidraad voor het hier en nu. De uittocht uit Egypte is als een routekaart voor de gebeurtenissen van deze tijd. Leest u het verhaal van Bileam in Numeri 22-24. De Islamitische leiders trachten door valse argumentatie de leiders van de westerse landen en de VN, ongelovigen en niet Bijbelvaste Christenen, te verleiden om de positie van Israël  te verzwakken.

Iran kan ongehoord grof de Joodse staat beledigen en bedreigen door het een kankergezwel te noemen in het Midden-Oosten, Iraanse leiders krijgen een plek op het podium van de wereldleiders door voor de VN valse toespraken te mogen houden. De Israëlische premier Netanyahu probeert de wereld wakker te schudden, maar wordt nauwelijks serieus genomen. De echte discussie gaat mijn inziens niet over of Iran wel of geen kernbom heeft, maar of Iran en de andere Arabische/Islamitische naties streven naar de vernietiging van Israël. En helaas,....daar kun je maar 1 keer te laat achter komen .

Oh waren wij maar als de Ezelin van Bileam, zodat wij de Engel van de Heer konden zien !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten