dinsdag 27 september 2011

Een evaluatie van het "vredesproces" tussen Israël en de Palestijnen

Afgelopen vrijdag hielden Abbas en Netanyahu hun speech voor de VN. Zowel qua inhoud als uitkomst waren deze toespraken niet verrassend. Alhoewel ik niet blind ben voor politieke motieven vond ik de speech van Abbas weer schrijnend leugenachtig

Palestijnen die vrede willen ? Tja, veel burgers zouden dat zeker willen, maar dan vooral in hun eigen land, randvoorwaarden voor vrede, veiligheid en democratie die gesteld moeten worden door de eigen Palestijnse leiders voor hun eigen bevolking.
Wat betreft de Palestijnse leiders ben ik er zeker niet van overtuigd dat ze daadwerkelijk vrede willen. Zolang het haatonderwijs over Joden voortduurt, pleinen en straten vernoemd worden naar zelfmoordterroristen, de haat tegen Joden groter is dan de liefde voor hun eigen kinderen, Hamas überhaupt geen JOODSE staat accepteert, is er natuurlijk geen enkel zicht op daadwerkelijke vrede.

Onderstaande video geeft trouwens een aardig beeld van het zogenaamde vredesproces en de daadwerkelijke bereidwilligheid van de Palestijnse leiders om tot vrede te komen.
Stel, echt stel, dat er een vredesverdrag komt, wat zou dat betekenen voor de Palestijnen en met name Hamas ? Dan zou de legitimiteit onder hun strijd wegvallen tegen Israël, hun echte doel is namelijk geen vrede met Israël, maar Israël vernietigen als staat. Dat heb ik zelf niet verzonnen, dat staat in het Handvest van Hamas en wordt keer op keer tot op de dag van vandaag ook uitgesproken.

Maar goed, kijk voor het vredesproces eens naar onderstaande video.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten